Bine Volčič iskreno: “Verjamem, da smo gostinci alkoholiki!”

Bine Volčič iskreno: “Verjamem, da smo gostinci alkoholiki!”

Sodelavca Bine Volčič in Grega Repovž sta brez zadržkov spregovorila o prisotnosti drog in alkohola v gostinstvu.

Priznani kuharski virtuoz Bine Volčič je nedavno zasedel gostujočo vlogo v podkastu Sladko-kisli svet, skupaj z uglednim gostincem Grego Repovžem iz znane gostilne Repovž. Skozi njun pogovor sta razkrila številne lepote in izzive, ki jih prinaša gostinska obrt ter enormno predanost, potrebno za uspeh v tem poklicu.

Ko je debata prešla v drugo polovico, je Repovž postavil zanimivo vprašanje Volčiču, zanima ga mnenje o gostincih in njihovi nagnjenosti k alkoholu.

Volčič je z odzivom, ko je označil sebe in kolege kot “pijance”, presenetil. Svojo izjavo je podkrepil z mnenjem, da gostinstvo skriva številne “funkcionalne alkoholike“.

Repovž se je z izjavo strinjal, omenil je, da mora sam vložiti veliko truda, da preživi vsaj en dan v tednu brez alkohola.

Volčič je svoje misli nadaljeval, pojasnjujoč, da njihova nagnjenost k pitju ni zaradi nujne potrebe po “kratkih”, ampak zaradi občasnega degustiranja vina, ki se hitro lahko sprevrže v pogostejše uživanje. Spraševal se je, ali to pomeni, da so resnično alkoholiki.

Razprava je kmalu zavila tudi na temo drog. Volčič je delil svoje izkušnje iz Pariza, kjer je med delom v restavraciji z dvema michelinskima zvezdicama prvič opazil prisotnost drog, še posebej kokaina med kuharskim osebjem.

Po njegovih besedah je pogostost uporabe drog v gostinstvu in drugih poklicih z visokimi delovnimi zahtevami posledica želje po večji učinkovitosti in zmožnosti premagovanja naporov, kar vodi v začaran krog uporabe drog.

Volčič je poudaril pomen odprte komunikacije o problematiki drog in pomena osveščanja, da za doseganje profesionalnih ciljev ni potreben takšen način zdravljenja stresa ali pritiskov delovnega okolja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top