Hrvaška in Severna Makedonija Napovedali Prijateljsko Tekmo v Reki Pred EURO 2024

Hrvaška in Severna Makedonija Napovedali Prijateljsko Tekmo v Reki Pred EURO 2024

28. decembra 2023 so iz nogometnih taborov Hrvaške in Severne Makedonije priletela novica, da se obeta prijateljski nogometni spektakel med njihovima reprezentancama. Dogodek bo zaznamovan 3. junija 2024 v Reki, na sončni Hrvaški. Ta dvoboj bo za obe ekipi ključna generalna vaja pred Evropskim prvenstvom 2024 v Nemčiji.

To bo že deveto srečanje med Hrvaško in Severno Makedonijo, kjer Hrvati vodijo s petimi zmagami, dvema neodločenima izidoma in enim porazom. Marijan Kustić, šef Hrvaške nogometne zveze, je izpostavil, kako pomembna je ta tekma za nabiranje prave forme pred velikim turnirjem, in se toplo zahvalil za odlično sodelovanje s Severno Makedonijo.

Gledalci bodo priča temu obračunu na stadionu HNK Rijeka, kar je za Hrvate domiselna izbira, saj se izognejo dolgem potovanju. Zlatko Dalić, kormilar hrvaške vrste, je nakazal, da bo izziv proti Severni Makedoniji, ki se ne ustraši tudi največjih, kot so Italijani in Angleži, prava preizkušnja za njegove varovance.

Po tej tekmi bo hrvaška izbrana vrsta odigrala še en test, preden se poda v Neuruppin v Nemčiji, kjer bodo postavili svoj tabor za čas Evropskega prvenstva. Nasprotniki za marčevske prijateljske obračune še niso znani. Na samem prvenstvu pa se bo Hrvaška v skupini B udarila s Španci, Albanci in Azzurri.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top