Ukrajinski Otroci še Naprej Prihajajo v Belorusijo Kljub Globalnemu Ogorčenju

Ukrajinski Otroci še Naprej Prihajajo v Belorusijo Kljub Globalnemu Ogorčenju

Naš Aleksander Lukašenko, beloruski šef, je zadnje čase vroča roba zaradi enega dogodka, kjer so bili zraven mladiči, ki so jih prignali iz tistih delov Ukrajine, kjer furajo stvari Rusi. Ta špil je sprožil dosti kritike po celem svetu, ker ljudje pravijo, da Belorusija nima kaj mesariti v premeščanju ukrajinskih otrok.

Lukašenko je rekel, da bo te klince lepo sprejel in jim zrihtal fajn otroštvo, ko so prileteli tja pred silvestrovim. Ampak, beloruski big šefi niso povedali, koliko od teh mulcev so dejansko sprejeli.

Yale Razkriva Številke

Na Yale Univerzi so ugotovili, da so iz Ukrajine, tam kjer držijo štango Rusi, v Belorusijo poslali več kot 2400 otrok. Beloruska opozicija je zdaj štartala, da Mednarodno kazensko sodišče naj Lukašenka in njegove pristaše malo pritisne zaradi te fore.

Pavel Latushko, ki je bil prej na veliki poziciji v Belorusiji, zdaj pa je proti sistemu, je Mednarodnemu kazenskemu sodišču pokazal dokaze, da je Lukašenko imel prste vmes pri tem. Latushko trdi, da so se Lukašenko in njegovi zrihtali z Rusijo, da bi premeščali te otroke, tudi sirote, v Belorusijo.

Mednarodno kazensko sodišče je potegnilo črto in izdalo nalog za aretacijo ruskega big bossa Vladimirja Putina in njegove šefice za otroške pravice, Marije Lvovo-Belove, zaradi vojnih zločinov in nezakonitega švercanja ukrajinskih otrok. Rusi so to seveda zanikali.

Dmytro Lubinets, ki v Ukrajini skrbi za pravice folka, je rekel, da s tem, ko so poslali tolko ukrajinskih otrok v Belorusijo, skušajo zakriti pravo velikost te nezakonite fore.

Mednarodni Rdeči križ in Beloruska Kriza

Mednarodni Rdeči križ je dal pavzo na sodelovanje z Belorusi, ko je njihov šef Dzmitry Shautsou rekel, da so te ukrajinske otroke vozili iz področij pod rusko kontrolo. Shautsou je branil svoje delo, rekoč, da so ti mulci prišli v Belorusijo zaradi zdravja in so se lepo vrnili domov.

Belorusija, ki je tesna frendica Rusije, je od kar so Rusi začeli s svojim podvigom v Ukrajini leta 2022, igrala glavno vlogo, ker so dovolili uporabo svojega teritorija za ruske vojaške akcije. Rusi so tudi postavili del svojega taktičnega jedrskega orožja na beloruskem terenu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top