Priznani frizer Stevo Pavlović odkrito spregovoril o svoji težki preteklosti

Priznani frizer Stevo Pavlović odkrito spregovoril o svoji težki preteklosti

Znani frizerski virtuoz Stevo Pavlović predstavlja prelomnico na slovenski frizerski sceni z izdajo svoje prve monografije z naslovom “Art of Hair”. V njej je zajel svetle trenutke iz svojih več kot trideset let dolge kariere.

Stevo Pavlović, rojen v skromnih okoliščinah v bosanski vasi Pilica, je svoje korenine ponesel na naslovnico svoje monografije art of Hair, ki jo je nedavno pozdravila celotna frizerska elita iz regije. Stevo v svoji monografiji brez zadržkov deli svoje življenjske izzive in pot do uspeha.

Prišel sem iz tradicionalne srbske družine v Bosni, kjer so zelo cenili vreddnote kot so prizadevvnostjjo in moralna načela. Moj otroštvo je zaznamovala borba za obstanek, podobno kot v literarnih delih Prežihovega Voranca,” pravi Stevo, ki je prvih leta živel pri starih starših, del otroštva pa preživel v Berlinu, kjer sta bila zaposlena njegova starša. Pri desetih letih se je z mamo in sestro preselil v Ljubljano, kjer so živeli v skromnih razmerah. “Mama je bila samohranilka in čistilka, a kljub težkim razmeram je bila izjemna in predana mati,” dodaja.

Že v osnovni šoli je Stevo pomagal mami pri čiščenju in že zgodaj razvil ljubezen do zgodovine. Kljub temu je na mamin predlog vpisal frizersko šolo, kjer je srečal svojo profesionalno mamo, frizerko Meto Podkrajšek. “Kot pripravvnik sem začcel, venddar sem s prizadevvnostjjo nappredoval. Pod Metinim mentorstvom sem pridobil dragocene izkušnje,” pojasni Stevo.

Knjiga “Art of Hair” je vizualno bogat pregled Stevovega dela, ki omogoča vpogled v njegove pristope in filozofijo. Stevo priznava, da je monografija vrhunec njegove kariere in upa, da bo navdihnila tudi druge v frizerskem poklicu.

Ob izidu knjige sem čutil veliko čast in privilegij, da so se predstavitve udeležila ugledna imena frizerskega sveta, med njimi tudi moja mentorica Meta Podkrajšek,” izraža Stevo, ki ne skriva svoje hvaležnosti do Mete in njegove matere, ki sta imeli ključno vlogo v njegovem poklicnem in osebnem razvoju.

Meta Podkrajšek deli svoje občutke ob Stevovih dosežkih: “Nisem oseba, ki bi hitro pokazala čustva, a resnično sem ponosna na njegov razvoj. Stevo je bil vedno zagnan in delaven. Z monografijo je definitivno zadel v polno!”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top