Nemiri na Londonskih Ulicah: Več Ranjenih Ljudi

Nemiri na Londonskih Ulicah: Več Ranjenih Ljudi

Potekalo je več ur.

V jutranjih urah se je po ulicah Londona odvil nepričakovan incident. Ko so se vojaški konji, ki so tudi del ceremonialne straže kraljeve družine, med rutinskim treningom izmuznili nadzoru, so se razpršili po mestu. Najden je bil celo en krvav konj. Kljub temu da so reševalci prispeli skoraj takoj, je prišlo do nesreč na treh različnih mestih, pri čemer je bilo poškodovanih pet ljudi. V enem od dogodkov je konj povzročil prometno nesrečo pred hotelom Clermont.

Policija je nekaj čez enajsto dopoldne sporočila, da so vse nemirne živali ujele. Med svojim nenadzorovanim begom so konji obiskali tudi področje blizu znane znamenitosti Tower Bridge. Razlog za njihov nenadzorovan izbruh še ni jasen.

Vojaški predstavnik je izjavil, da so bili konji med vadbo nenadoma nepripeti in so pobegnili. Vsi konji so zdaj varno vrnjeni v svoje bivališče. Trenutno se posvečajo zdravljenju poškodb, ki so jih utrpeli tako konji kot njihovi oskrbniki. Incident je vključeval enoti Household Cavalry: The Life Guards in The Blues & Royals, ki spadata med najstarejše vojaške enote v Veliki Britaniji. Člani teh enot so usposobljeni jahači in v svoji karieri združujejo operativne in ceremonialne vloge, zaradi česar so pogosto prisotni na državnih in kraljevih prireditvah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top