Zaklepana v hotelu: Pevka izključena s scenarija Eurosonga

Zaklepana v hotelu: Pevka izključena s scenarija Eurosonga

S hotela se odpravi le na svoje predstave.

V kratkem, čez približno tri tedne, se obeta spektakel Evrovizije, ki bo letos gostil Malmö na Švedskem. Izvajalci iz celotne Evrope se bodo zbrali, a kljub delovnemu vzdušju ne bodo izpustili priložnosti za raziskovanje mestnih znamenitosti. Izjema bo Eden Golan, izraelska predstavnica, ki bo zaradi varnostnih razlogov omejena na hotel. 20-letna pevka se bo srečala s predstavniki izraelske varnostne službe, ki so ji svetovali, naj hotel zapusti samo za nujne obveznosti, kot so nastopi in uradni dogodki.

V ozadju so se pojavile zahteve, da Izraelu zaradi trenutnih vojnih razmer v Gazi onemogočijo udeležbo na Evroviziji. Razprava je bila še podkrepljena s kontroverznostjo njihove pesmi “October Rain“, ki se dotika napada Hamasa na Izrael in je vsebovala politične tone. Izrael se je sprva upiral spremembi pesmi, vendar je na koncu popustil, da bi Eden lahko nastopila. Tako bo na evrovizijski oder prvič stopila 9. maja s pesmijo “Hurricane“.

Organizatorji so prav tako napovedali zaostritev varnostnih ukrepov, pri čemer bodo švedski policiji na pomoč priskočili tudi kolegi iz Norveške in Danske.

Še posebej pozorni bodo na morebitne grožnje ali incidente, ki bi lahko ogrozili varnost dogodka. Kljub temu pa si organizatorji prizadevajo zagotoviti, da bo Eurovizija potekala varno in brez zapletov. Vsi izvajalci se veselijo tega velikega dogodka in priložnosti, da predstavijo svojo glasbo in kulturo na mednarodnem odru.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top