Marko Žugal Strokovnjakom na Poroki na Prvi Pogled, a Ti Ga Postavijo na Tla

Marko Žugal Strokovnjakom na Poroki na Prvi Pogled, a Ti Ga Postavijo na Tla

Špela Gornik je opozorila Marka, da njegova telesna govorica ni bila primerna ali spoštljiva.

Na tokratni ceremoniji smo bili vsi zelo napeti, saj je Marko poskrbel za veliko presenečenje. Namesto, da bi vztrajal pri svojem interesu za Saro, se je odločil, da želi spoznati Jernejo, ki je poročena z Kristijanom.

Sonja Javornik je opozorila Marka, da se je prejšnji teden izjavljal o tem, kako želi porušiti zidove okoli Sarinega srca. Ko je Marko začel govoriti, ga je Sonja ustavila in mu povedala: “Takšen človek si torej… Ko je enkrat konec, je zares konec. Če si do mene prisrčen, pa si prisrčen vse do konca.” Sonja je želela vedeti, kdo mu je dal pravico, da se tako obnaša in če je res, da mu Sara ni zaupala.

Marko se je branil z dejstvom, da ne more izkazovati pozornosti osebi, ki mu ne ponudi prostora. Njegov ton je bil malce posmehljiv in Špela Gornik se je oglasila, ko ga je opozorila: “Tvoja telesna govorica ni spoštljiva do nikogar tukaj. Opazuj svojo držo in ravnanje z rokami. Veliko ponavljaš sam sebe, vendar ne poveš ničesar konkretnega.”

Sonja je poudarila, da Marko ni slab človek, vendar bi se lahko bolj soočil s svojo kritičnostjo. “Občcasno si prevveč kritičcen do drugih in rad prevzzameš vodenje situacijj, vendar se včasih zgodi, da tak pristop ne prinese žellenih rezultatov v življenju,” je nadaljevala.

Marko je vztrajal, da se mora nekdo zgodaj prevzeti odgovornost za to, kar se dogaja. Po njegovem mnenju sta kriva on in Jerneja. Tim Strnad pa temu ni pustil stati: “Kdo pa govori o prevzemanju odgovornosti? Nismo tukaj zato, da bi se borili. Smo tu, da skupaj delamo za dober cilj.”

Jaz bom zmagovalec in naredil bom vse, kar je potrebno,” je bil odločen Marko. Vendar pa Tim ni popustil: “Ni potrebe po tem, da se borimo. Lahko vsi skupaj zmagaamo ali izgubimo.” Marko se je z nasmehom odzval: “Vem, da ste me premagali v tej debati, kar je povsem razumljivo. Vsi ste strokovnjaki. Človek mora znati priznati poraz.” Tim pa je vztrajal: “Ni govora o premaganju ali zmagovalcih. To ni boj, smo tukaj zato, da delamo skupaj in pridemo do dobrega izida.”

Marko je ponovno poudaril, da bo on tisti, ki bo dosegel svoj cilj. Vendar pa se za skupno dobro ni potrebno boriti in lahko vsi skupaj dosežemo uspeh. Na koncu smo vsi zmagovalci ali pa nihče.” S temi besedami se je debata končala in vsi so se strinjali, da je najbolje delati skupaj v harmoniji in si pomagati med seboj za dobre rezultate.

Vsi smo enotni, da lahko le z dobrim sodelovanjem dosežemo uspeh in da ni smiselno, da se med sabo borimo. Pomembno je tudi priznati poraz in biti pripravljen sodelovati za skupno dobro ter prispevati svoj del k dosežku cilja. Zato se bomo v prihodnosti trudili za več sodelovanja med nami in se izogibali konfliktom ter tekmovanju, saj bomo le tako lahko dosegli najboljše rezultate.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top