Ana Maria Mitić znova tarča: “Življenja brez trpljenja si ne predstavljam”

Ana Maria Mitić znova tarča: “Življenja brez trpljenja si ne predstavljam”

Zavajanje ljudi preko spleta pod imenom Ane Marie Mitić traja že vrsto let in se žal še vedno nadaljuje, kot da konca ne bi bilo.

Ana Maria Mitić se že dve leti trudi dvigniti zavedanje o nepravilni uporabi svojega imena s strani spletnih prevarantov, ki jo želijo izkoristiti za pridobivanje novih kupcev. Nazadnje je opazila novo reklamo (glej sliko spodaj), ki s pomočjo njene podobe obljublja idealno postavo brez muk. “Hvala za deljenjje povezzave, vendar osebe, ki jo omenjjate, ne pozznam, prav tako pa ne razzumem koncepta ‘življenjja brez trpljenjja’. Keto tablete so prevara, prosim vas, ne nasedajte temu!” Ana Maria je svojim sledilcem zapisalla, da bi jih opozorila na dolgotrajjno spletno prevarro, ki jo spremlja.

Izpostavljena sem spletni zlorabi, točneje kaznivemu dejanju kraje osebne identitete, ki so jo izpeljali tuji prodajalci za trženje tablet za izgubo teže. Zgrožena sem, saj sem od nekdaj zagovornica zdravega načina življenja in sprejemanja zunanjega videza, sedaj pa se posamezniki neprimerno okoriščajo z mojo prepoznavnostjo,” je razložila Ana Maria že v letu 2022 in podrobno opisala svoj boj proti zlorabi, ki pa žal ni obrodil sadov: “Obrnila sem se na SiCert, vendar se tam ukvarjajo zgolj s kibernetskimi grožnjami, medtem ko moj primer sodi bolj na področje civilnega prava. Prijavila sem problem Inšpektoratu za medije, Tržnemu inšpektoratu, prav tako pa tudi Zdravstvenemu inšpektoratu. Poskusila sem tudi s prijavo na policijo.” Takrat je Ana Maria izvedela, da so za prevaro odgovorni iz podjetja s sedežem v Panami, ki se na ta način nelegalno okorišča že leta. Ker so dejavnosti podjetja izven obsega zakonodaje EU in ker je vir težko izslediti, je Ana Maria spoznala, da je rešitev težavno najti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top