Tragična novica: Sporočilo kraljeve družine

Tragična novica: Sporočilo kraljeve družine

V Danskem je trenutno žalostno vzdušje.

Včerajšnji dan je bil za Dance poseben, saj so obeleževali 75. rojstni dan svoje nacionalne garde. Kljub temu je dogodek zasenčila žalostna novica, ki jo je z občinstvom delila danska kraljica Mary. Povedala je, da je bila vojakinja, ki se je udejstvovala pri opravljanju svojih nalog, nenadoma preminila zaradi srčnega napada na predvečer jubileja. Prisotni so ji v spomin namenili minuto molka, kot navaja Daily Mail.

“Naša domovinska straža je 75 let stala ob strani Dancev, ščitila njihovo varnost. Ta dan bi moral biti razlog za praznovanje, vendar bi želela najprej izrekati iskreno sožalje vsem, ki jih je ta tragedija neposredno zadela,” je dejala kraljica, oblečena v elegantno modro opravo kompletno s klobukom.

Prav tako je bil razlog za obešanje zastave nad kraljevim dvorcem žalost ob izgubi vojakinje, ne pa družinske drame, kot so nekateri namigovali. Pred kratkim so se pojavile govorice o nezvestobi kralja Frederika, vendar je ta dogodek pokazal, da obstajajo bistveno bolj pomembne stvari, ki združujejo danski narod.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top