Žena princa Edwarda se distancira od sina: Razlog razkrit

Žena princa Edwarda se distancira od sina: Razlog razkrit

Razlog za ta korak pojasnjen s strani strokovnjakinje za telesno govorico

Na velikonočno nedeljo se je 16-letni James v spremljavi svojih staršev, princa Edwarda in Sophie, udeležil cerkvene maše. Kljub temu, da James, mladi grof Wessexa, in njegova sestra Louise, ki je bila zelo ljuba svojemu dedku princu Philipu, ne stojita v ospredju kraljeve družine, javnost z zanimanjem sledi njunim korakom, kar jima omogoča večjo mero svobode v primerjavi z direktnimi dediči prestola.

Javnost ima posebno zanimanje tudi za njiju, o čemer priča podrobna analiza Judi James, strokovnjakinje za telesno govorico, ki je za britanski časnik “Express” pregledala njihovo vedenje med mašo. Analiza je razkrila spremembe v odnosu med sinom in materjo, pri čemer je James opazila, da se vojvodinja Sophie postopoma umika iz svoje vloge matere. “Običajno kraljevska vzgoja zahteva, da starši svoje otroke spodbujajo k samostojnosti, kar je še posebej izrazito pri sinovih,” pravi James.

Podoben način vzgoje je opazila tudi pri Kate in njenem sinu Georgu, ki je dopolnil deset let. Ko je George začel nositi oblačila, ki so spominjala na očetova, sta starša postopoma opuščala fizične izraze naklonjenosti, kot je držanje za roke. Po mnenju James, tovrstno vedenje spodbuja otrokovo neodvisnost in samozavest, saj starši s korakom nazaj otroku ne dovolijo, da bi ga omejeval strah ali potreba po zaščiti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top