Ali ste ga občutili? – Vprašuje znana televizijska zvezdnica

Ali ste ga občutili? – Vprašuje znana televizijska zvezdnica

Tudi zdaj se pogumno loteva občutljivih tem.

Eva Ostrouška, znana kot vplivnica na družbenih omrežjih in strokovnjakinja na področju kulture, je v prvi seriji oddaje “Poroke na prvi pogled” pomagala pri ustvarjanju parov. Na svojem Instagram profilu Eva redno obravnava različne tabu teme, tokrat pa se je osredotočila na pomen dialoga o seksualnih razmerjih.

V svojem nedavnem izobraževalnem videu na Instagramu Eva razpravlja o pogostem vprašanju, ki ga partnerji postavljajo po seksu: “Ali si doživel(a) vrhunec?” S takim začetkom poudarja, da je pogosto prevladujoča miselnost, da so moški odgovorni za žensko zadovoljstvo, medtem ko ženske pogosto pričakujejo, da bodo moški intuitivno vedeli, kaj potrebujejo za lastno zadovoljstvo. Po Evinem mnenju to vodi v situacijo, kjer je pomembno jasno izraziti lastna pričakovanja in želje. V nasprotnem primeru lahko to povzroči stres in težnjo po doseganju nekih standardov užitka in orgazma, ki morda niso realni.

Eva predlaga, da namesto zastavljanja neposrednih vprašanj o vrhuncu, partnerji raje izmenjajo misli o tem, kako so se med spolno aktivnostjo počutili, kaj jim je bilo všeč in kaj bi morebiti lahko izboljšali. Po njenih besedah je glavni cilj seksa gradnja kvalitetnejše medsebojne komunikacije in seksualne dinamike, kjer vrhunec ni edini cilj. Poudarek naj bo na užitku in občutkih pred in po orgazmu, na čustveni povezanosti in sprejetosti ne glede na to, ali do vrhunca pride ali ne.

S tem konceptom Eva želi spodbuditi odprte in iskrene pogovore med partnerji o seksualnosti, s čimer se lahko izboljša skupna seksualna izkušnja in krepi medsebojna čustvena vez.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top