Artur Štern se ob ženi tako zabava, da se doma nato trezni

Artur Štern se ob ženi tako zabava, da se doma nato trezni

Po 15 letih zakona, še vedno uživata v družbi drug drugega …

Artur Štern in njegova partnerica Mija že skoraj petnajstletno razmerje preživljata na poseben način, saj ne delita istega doma. Mija večino časa preživlja med Štajersko in hrvaško Istrom, kjer si je omislila apartma ob morju, Artur pa prebiva na idiličnem kraškem posestvu, že dvajset let. Kljub temu si znata vzeti čas drug za drugega, zlasti za obiske ob morju, ki so njuni trenutki skupnosti tudi v zimskem času. Pravijo, da Artur najde pravi mir šele, ko se vrne domov, saj v Lovranu, ki jima služi kot morski kotiček, noči preživlja v vzdušju pisanja in druženja ob kozarcu.

Po drugi strani pa je Artur izjemno produktiven v svojem ustvarjanju. Dela na svojem epu z naslovom Atojada, ki šteje že neverjetnih 49.000 kitic in načrtuje praznovanje ob dopolnitvi 50.000 kitic v Ljubljani, ki bo predstavljal pomemben mejnik v njegovem literarnem ustvarjanju. Ta poezija, ki jo piše že več kot osem let, odraža njegov vsakdan, vrednote in pogled na svet.

V zadnjem času se je Artur lotil tudi osebnega izziva, saj se je odločil za obdobje abstinence od alkohola, ki je trajalo 21 dni in mu pomagalo izgubiti nekaj telesne teže. To ni prvič, da je sprejel takšno odločitev, saj je v preteklosti že doživel 39-dnevno obdobje brez alkohola. Kljub temu, da ima obdobja, ko se alkoholu bolj posveča, pravi, da bi lahko prenehal, a ne vidi razloga za to. Nedavno je za medije izpostavil, da najsproščeneje piše trezen ali rahlo opiten, kar mu daje posebno energijo za ustvarjanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top