Očitki o Goljufiji: Brat Katarine Kresal V Središču Pozornosti

Očitki o Goljufiji: Brat Katarine Kresal V Središču Pozornosti

Gregor Kresal se znajde v podobnih situacijah kot Kate Middleton. Je resnično kriv? To je povedal …

Gregor Kresal, znani scenarist in režiser, je na svojem Facebook profilu navajen deliti neverjetne fotografije. Prejšnje leto je ob času poletnega solsticija objavil izjemno lepo fotografijo večernega neba nad Triglavom, ki jo je ujel izpod ljubljanskih hribov. Nedavno pa je na strani People of Ljubljana objavil sliko polne lune, ki sije nad priljubljeno pohodniško destinacijo na robu Ljubljanskega barja, cerkvico Svete Ane.

Ta fotografija je v kratkem času pritegnila pozornost več kot 2 tisoč uporabnikov, ki so jo všečkali. Pojavili pa so se tudi skeptiki, ki so Kresalu očitali uporabo photoshopa ali celo umetne inteligence za ustvarjanje fotografije. Kresal je v odgovor podrobno opisal, kako mu je uspelo ujeti ta prizor. Slika je bila posneta 5. maja 2023, ko je Luna bila v fazi polsenčnega mrka, in nedavno zopet deljena ob polni luni. Pojasnil je, da je s kamero neprestano slikal 30 minut in tako predhodno planirano lokacijo uspel ujeti v popolnem trenutku. Izdelanih je več kot 1000 posnetkov tega dogodka, za katerega ima za vsako sliko tudi originalno “RAW” datoteko. Uporabil je dva fotoaparata, iz posnetkov pa izdelal tudi dva videa, s tem pa zavrnil dvome skeptikov.

Kresalove umetnine so na voljo tudi za ogled v živo. Nedavno je odprl razstavo pod imenom “Slovenija, 4 barve”, ki je del večjega projekta “Svetlobni presežki Slovenije“. Cilj projekta je izdelava dokumentarnega filma o svetlobi. Razstavo si lahko ogledate v prenovljene prostorih Operne kleti v Ljubljani vse do 13. maja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top