Zaradi preteklih zlorab doživela živčni zlom, danes išče srečo v oddaji Poroka na prvi pogled

Zaradi preteklih zlorab doživela živčni zlom, danes išče srečo v oddaji Poroka na prvi pogled

Olga je delila svojo pretresljivo življenjsko zgodbo in opisala, kako se je rešila iz pekla toksičnih odnosov.

O svojih izkušnjah z nasiljem, ki je bilo neizogiben del mojega bivanja, lahko govorim šele zdaj, ko sem prebrodila nevihte preteklosti. Občutim notranji mir in ravnotežje, ne gojim zamere do tistih, ki so mi povzročali trpljenje, psihično in fizično pritiskali name, me poniževali in oskrunili mojo ženskost. Danes gojim ljubezen tudi do svojih nekdanjih sovražnikov,” razlaga Olga, ki jo lahko spremljamo v novi sezoni oddaje Ljubezen na prvi pogled.

V intervjuju Olga deli svoje otroštvo, ki je bilo prepleteno z nasiljem. “Otroštvo ima pri vsakem človeku ključno vlogo. Za otroka je najpomembnejše, kako se starši obnašajo do njega. Bila sem občutljiva, igriva in dokaj nadarjena deklica. A moj oče je bil zagovornik stroge discipline. Vsakič, ko sem mu nasprotovala, je sledil udarec. In kadar je bil nezadovoljen sam s seboj, me je prizadel z ostrimi besedami. Mama je vedno rekla: ‘Ne skrbi. Oče te ima rad.’ Verjela sem ji, in tako je očetov odnos do mene, potrjen s strani mame, pustil globoko znamenje,” pravi Olga. “Kot pameten otrok sem kmalu doumela, da je ljubezen nenavadno povezana s poniževanjem, degradacijo in nasiljem. Ko sem odrasla, sem iskala ljubezen, a neizogibno sem jo našla v teh perverznih oblikah, ki so mi jih predstavili starši. Ko ženska doseže to točko, ni pomembno, koliko moških nadaljuje z nasiljem. Strinjala sem se, da se ob moškem ne počutim varno. Zadovoljila sem se z oddaljenim odnosom brez prave bližine, saj me oče nikoli ni objel, in celo brez spolnih odnosov, zaradi notranjega zavračanja. Majhnila sem se, zatirala svojo osebnost, da bi drugi lahko dihali. Moje življenje je bilo zaznamovano z emocionalnim in finančnim nasiljem,” pravi.

Zaradi preteklih zlorab doživela živčni zlom, danes išče srečo v oddaji Poroka na prvi pogled

Vendar je Olga našla moč, da prekine ta začarani krog. “Nekaj v meni se je nenadomma spremmenilo, in to me je pripeljjalo do uvidda, da nekaj ni v redu s svojim odnossom. Po dolgi in boleči poti sem prišla do sebe, skozi solze in odpuščanje.”

Kako se osvoboditi takšnega bremena? Po Olginih besedah je ključna sprememba. “Okolje močno vpliva na nas. Je čas za spremembo okolice, za druženje z ljudmi, ki imajo pozitivno naravnanost. Obrnite se na strokovnjake in prijatelje, ki vam ne bodo le svetovali, temveč vam ponudili orodja za preobrazbo. Nikoli se ne vdajte. Ženske premoremo neomajno voljo. To prebujeno voljo lahko uporabimo za spremembo svoje poti. Razmišljajte svobodno. Pridno ‘da’, s katerim se ne strinjate, vas bo uničilo. Treba je povedati odločno ‘ne’, da prekinemo krog nasilja. Kako najti moč? V svojem dostojanstvu, ki ga ima vsaka ženska v sebi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top