Princesa Kate: Ali je res zbolela za to vrsto raka?

Princesa Kate: Ali je res zbolela za to vrsto raka?

Specialist za trebušno kirurgijo meni, da je Kate morda zbolela za eno od teh dveh oblik raka.

V petek je bila objavljena novica, ki je pretresla javnost; britanska princesa Kate je v videu delila, da se sooča z rakom. To spoznanje je sledilo po operaciji, ki jo je opravila v začetku leta. Sprva so komunikacije nakazovale, da težave, s katerimi se Kate sooča, niso bile povezane z rakom, kar je dodalo presenečenju in zaskrbljenosti nad razkritjem.

Dr. George Crawford, ugleden kirurg s širokim znanjem na področju bariatričnih, kolorektalnih ter minimalno invazivnih kirurških postopkov, je v intervjuju za medijsko hišo TMZ podal svoje strokovno mnenje o situaciji. Prepričan je, da je princesa morda zbolela za rakom jajčnikov ali rakom mehurja. Navedel je, da je verjetno zdravniška ekipa med operacijo opazila znake, ki so zbudili zaskrbljenost in zaradi tega izvedla biopsijo. Kljub Kateinim trditvam, da je bila bolezen odkrita po operaciji, dr. Crawford meni, da je možno, da so do pomembnih odkritij prišli že med samim postopkom.

Kate je v svojem videu povedala, da se je nedavno začela zdraviti s preventivno kemoterapijo. Dr. Crawford to potrjuje in dodaja, da je po invazivni trebušni operaciji običajno potrebno obdobje okrevanja, preden se pacient lahko sooči z dodatnim naporom, ki ga prinaša kemoterapija.

Ob izbruhu novic o Kateinemu zdravstvenem stanju je val podpore preplavil svetovno skupnost, pri čemer sta svojo podporo izrazila tudi Meghan in Harry.

S tem ko svet obnavlja sočutje in podpora prežema javnost, je sporočilo jasno: v težkih časih je pomembno, da stojimo skupaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top