Policisti spremenili pravila za ravnanje z obtoženimi

Policisti spremenili pravila za ravnanje z obtoženimi

Presenetljivo prilagajanje zakonu, ki vas bo pustilo brez besed.

V Kaliforniji je bil sprejet zakon, ki omejuje objavo slik ljudi, ki so obtoženi manj resnih kaznivih dejanj. Ustvarjalna ekipa policistov iz mesta Murrieta je našla iznajdljiv način, kako kljub temu deliti fotografije pridržanih, in sicer tako, da na fotografskih portretih z uporabo programske opreme za urejanje slik zamenjajo človeške obraze z obraznimi izrazi iz lego kock.

Te fotografije, ki so se hitro razširile po družabnih omrežjih, so zbrali na profilu policije na Instagramu. Reakcije sledilcev so bile vse od zabavnih do navdušenih, mnogi pa so izpostavili humor v tej nenavadni praksi z besedami, kot so: “To je nekaj najbolj duhovitega” in “Kot kaže, se Legovi junaki nikoli ne naučijo lekcije.”

Razlog za to inovativno idejo je policijina želja, da bi občane obveščala o lokalnih dogodkih in pokazala svoje delo, ob tem pa spoštovala zasebnost posameznikov in se prilagodila novim zakonskim določbam. Kot pravijo, je bil njihov glavni cilj uravnoteženje med zagotavljanjem zasebnosti obtoženih in transparentnostjo dela policije. “Z namenom, da bi prebivalce obveščali o pomembnih dogodkih v Murrieti in hkrati zaščitili identiteto osumljencev, smo se odločili za ta edinstven pristop,” so pojasnili predstavniki policije, po poročanju medija Index.hr.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top