Kritike o ljubosumju za strokovnjakinjo Sonjo Javornik po poroki na prvi pogled

Kritike o ljubosumju za strokovnjakinjo Sonjo Javornik po poroki na prvi pogled

Vse jo zanima. Nekateri so bili nad tem nezadovoljni.

Sonja Javornik, strokovnjakinja za odnose med partnerji v novi oddaji “Poroka na prvi pogled”, kjer parom pomaga premagovati njihove izzive, ima dolgo kariero v novinarstvu, ki jo spremlja neizčrpen vir radovednosti. Pogosto so bili njeni zasebni partnerji zmedeni zaradi te njene lastnosti, misleč, da gre za ljubosumnost, kar Sonja odločno zavrača.

Razložila je: “Nekajkrat so me ljudje, s katerimi sem bila v razmerju, obtožili ljubosumja, zgolj zato, ker sem pokazala zanimanje za njihovo početje, razmišljanje in kje so preživeli svoj čas. Če mi je oseba pomembna, želim vedeti čim več o njej. To pa ne pomeni, da sprašujem, ker bi bila ljubosumna; zgolj zanima me. Prav tako sem se srečala z ljubosumnimi partnerji, ki niso dojeli, da je bilo sodelovanje z ljudmi, o katerih sem pisala ali jih intervjuvala, povsem profesionalno in prijateljsko, podobno kot pri odnosih z delovnimi partnerji. Zdi se mi, da ljubosumje ni potrebno v razmerju, saj ni smiselno uničevati dobro zvezo zaradi nepotrebnega iskanja napak. In če razmerje ni zadovoljujoče, ni prav, da se za težave krivi neko tretjo osebo; partnerja morata skupaj delovati na tem, da bosta v razmerju srečna, ali pa naj razmerje zaključita.”

Sonja se spominja svojega zakona izpred dvajset let kot na negativno izkušnjo, saj je trajal le dve leti in pol, v tem času pa je bil njen partner zanjo velik vir stresa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top