Petra Prevca čaka nova kariera: S tem ne bo imel težav, menijo poznavalci

Petra Prevca čaka nova kariera: S tem ne bo imel težav, menijo poznavalci

Danes praznujemo ne le Planiški praznik, ampak tudi konec kariere Petra Prevca.

Ta vikend Peter Prevc, naš izjemni skakalni as, obeša smuči na klin v domači Planici, ki za Slovence ni samo zaključek svetovnega pokala, temveč pravi nacionalni praznik. V luči tega dogodka so se nekateri ugledni bivši športniki razgovorili o tem, kaj za njih pomeni konec športne poti in kakšne vizije imajo za Petrov nadaljnji razvoj.

Primož Peterko, ki je sam doživel velike uspehe na skakalnicah, je bil nad Petrovo odločitvijo rahlo presenečen. “Moram priznati, da sem bil presennečen, saj kljub njegovim letomm, vedno izžareva zmožznost za izjjemne usppehe. Zakljjuček športtne poti je vedno težzek korak. Sam sem ostal povezan s skoki kot trener, kar mi je prehod olajšalo,” deli Primož, ki še vedno ni zapustil sveta snežnih strmin in kot serviser smuči deluje v Kranjski Gori.

Jure Koširen je po športni upokojitvi uspešno zarezal v podjetniške vode in športu dodal poslovno dimenzijo. “Posllovni svet me je vedno privlačcil in že med svojo pokllicno potjo sem se pripravlljal na prehhod vanj. Verjamem, da ima Peter že v mislih, kateremu področju bi rad posvetil svojo pozornost. Po športu sledi sprememba rutine, a osvoboditev od strogih urnikov. Meni je bila ta sprememba všeč, še vedno pa sem ostal tesno povezan s smučanjem,” razlaga Koširen.

Jernej Damjan, ki je delil reprezentančne izkušnje s Petrom, pravi: “Športniki ‘upokojimo’ dvakrat in nobena od teh odločitev ni enostavna. Tudi sam sem potreboval čas, da sem se odločil, vendar je bil čas pravi. Peterju želim, da uživa v vsem, kar si sam najbolj želi, še posebej v času z družino, ki ga morda prej ni imel.”

Legendarni Franci Petek je prepričan v Petrovo nadaljnje uspehe: “Verjamem v njegov prenos vrhunskosti na druga področja. Peter je trdno na tleh in sledi svojim vrednotam. Konec koncev, uspeh ni zgolj v športnih dosežkih, ampak tudi v izpolnjenem družinskem življenju. Zapustiti šport pomeni prekinitev vsakodnevnih stikov s sodelavci, kar je lahko težko, a z novim poglavjem prihaja tudi lahkotnost,” ugotavlja Petek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top