Žalostna novica: Umrl igralec kultnega filma

Žalostna novica: Umrl igralec kultnega filma

Ameriški značajski igralec Michael Emmet Walsh je preminil. Znani je bil po več kot 100 filmskih vlogah, med katerimi je morda najbolj znan v vlogi v filmu Iztrebljevalec Ridleyja Scotta. Poleg tega je nastopal tudi v številnih televizijskih produkcijah.

Legendarni ameriški igralec, Michael Emmet Walsh, nas je zapustil v bolnišnici v Vermontu, ko je njegovo srce nehalo biti. Star je bil 88 let, kot navaja dpa, nemška novinarska agencija.

Walshova impresivna kariera, ki traja že več kot šest desetletij, obsega nastopanje v skoraj dvesto filmskih delih in več kot dvesto petdesetih televizijskih projektih, je razkril njegov menedžer Sandy Joseph ob sporočanju žalostne novice. Edena od njegovih najbolj opaznih vlog je bila tista v filmu “Iztrebljevalec” iz leta 1982, kjer je delil platno s Harrisonom Fordom pod taktirko režiserja Scotta, kjer je upodobil policaja. Nadalje, v prvencu bratov Coen z naslovom “Krvavo preprosto” iz leta 1984, je Walsh blestel v vlogi zasebnega detektiva, kar mu je prineslo nagrado Spirit za izjemen igralski dosežek.

Prve igralne korake je naredil v glasbenem filmu “Alice’s Restaurant” v letu 1969. V svoji plodni karieri je Walsh delil prizorišče z mnogimi zvezdniki, kot so Dustin Hoffman v zahodni drami “Mali veliki mož“, Ryan O’Neal in Barbra Streisand v komediji “Zakaj te očka pušča samo?”, Steve Martin je blestel v komeddiji “Bedak“, medtem ko je Robert Redford navddušil v drami “Brubaker“.

Med njegovimi vlogami je bil tudi soigralec Julii Roberts in Dermotu Mulrooneyju v romantični komediji “Moj bivši se poroči“, zadnji filmski nastop pa je bil v trilerju “Nož v hrbet” iz leta 2019, kjer je igral paznika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top