Pogrešanje Jelene Aščić: RTVS z zagonetnim odgovorom

Pogrešanje Jelene Aščić: RTVS z zagonetnim odgovorom

Kaj se pravzaprav dogaja?

V nedavnem obdobju je na internetu zaokrožilo zanimanje za to, kje je izkušena voditeljica in urednica oddaje Tednik, Jelena Aščić, saj je od začetka letošnjega leta ni na čelu oddaje. V njeni odsotnosti oddajo trenutno vodi novinarka Aleksandra Dežman.

Ko smo iz Žurnala24 vprašali RTV Slovenija o tej situaciji, smo prejeli pojasnilo: “Kar zadeva oddajo Tednik, ni prišlo do sprememb. Jelena Aščić ostaja urednica in voditeljica te oddaje. Kot je bilo že pojasnjeno v preteklih izvedbah Tednika, je Jelena trenutno odsotna.” Razloga za njeno odsotnost niso želeli razkriti, saj gre za zaščitene osebne podatke, ki jih delodajalci v skladu z zakonikom ne smejo deliti javnosti.

V letu 2018 je cenjena voditeljica delila zgodbo o vzrokih svoje takratne odsotnosti, pojasnjujoč: “Pred mano je bilo zahtevno obdobje, polno preizkušenj tako v službenem kot osebnem življenju. Dodatno težo so mi prinesle zdravstvene težave, zaradi katerih sem bila primorana jemati različna zdravila. Ob tem sem doživela izgubo očeta, ki mi je pomenil ogromno. Morala sem se soočiti s polletnim bolniškim dopustom in potrebo po postopnem vračanju nazaj.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top