Prepoznajte Znake Težav Med Letom

Prepoznajte Znake Težav Med Letom

Opozorilo: Opazujte te znake.

Veliko ljudi ima strah pred letenjem, zlasti zaradi turbulenc. Čeprav je turbulenca popolnoma naravni pojav in običajno ne predstavlja nevarnosti, je koristno vedeti, kateri so pokazatelji, da z letalom morda ni vse v redu. Pravočasno prepoznanje teh znakov nam pomaga ustrezno ukrepati.

Kako opazimo Težave na Letu

Opazovanje Posadke

Posadka, ki poveča svojo aktivnost in komunikacijo z pilotsko kabino, lahko signalizira, da nekaj ni v redu. To lahko vključuje spremembe v tonu sporočil ali večjo pogostost navodil, ki jih dajejo potnikom. “Člani posadke se lahko začnejo pripravljati na nujne razmere in celo prosijo nekatere potnike za pomoč pri evakuaciji,” je pojasnila stevardesa Lisa Hughes.

Fizični Indikaciji Težav

Nenavadni zvoki, nenadne vibracije ali hitre spremembe v višini leta nudijo močen namig, da bi lahko imeli mehanske zaplete. Spremembe, kot so nenadno prižiganje luči v potniški kabini ali namestitev kisikovih mask, so še znaki, da potrebujemo biti posebno pozorni.

Neplanirani Pritiski

Kadar letalo nenadoma zavije na pristajalno stezo, je to prav tako alarm. Pogosto je razlog za to nujno zdravstveno stanje med potniki, lahko pa je prisoten tudi zaradi nenadnih sprememb v vremenu. V izjemnih primerih lahko to pomeni tudi, da je na letalu grožnja, kot so bombni preplahi ali obnašanje, ki ogroža varnost.

Varnejši kot Mislimo

Pomembno je omeniti, da so komercialni leti med najvarnejšimi načini prevoza. V preteklem letu se je zgodilo samo dve letalski nesreči, kar je opazno manjše število v primerjavi z letom poprej, ko je bilo takih nesreč šest, poroča izvor b92.

Z znanjem in previdnostjo lahko letenje naredimo še varnejše in manj stresno doživetje tako za sebe kot za ostale potnike.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top