Maya Monrue S Prijaznim Presenečenjem, Ki Jo Je Razveselilo

Maya Monrue S Prijaznim Presenečenjem, Ki Jo Je Razveselilo

Nedavno je slovenska pisateljica, podcasterka, voditeljica in producentka Maja Monrue sklenila dogovor s založbo United p.c.

Na mednarodni dan žena, 8. marca, je avstrijska založba izdala intrigantno knjigo namenjeno moškim, z naslovom “Pot do Nje“. Ta delo, ki je že doživelo pet ponatisov v izvirniku, je zdaj na voljo bralcem v Avstriji, Nemčiji in Švici. Prestižno priznanje si je knjiga zagotovila tudi z uvrstitvijo na letosnjem Frankfurtškem knjižnem sejmu.

V naslednjih nekaj tednih bo Maja Monrue zaključila s svojim projektom podkasta, kjer razpravlja o vsebinah svoje druge knjige “F.A.Y.N. – Umetnost iskanja sreče v sebi”. Sto epizodo bodo zaznamovali gost Lado Bizovičar, s katerim Maja deli številne zanimive izkušnje, vključno s sodelovanjem v projektu Slovenska Muska v Stožicah.

Maya Monrue S Prijaznim Presenečenjem, Ki Jo Je Razveselilo

Maja je svojo pot do objave v nemško govorečih državah opisala kot razburljivo iskanje, podobno J.K. Rowling, saj je poslala več kot 150 predlogov svojega rokopisa založbam v Nemčiji in Avstriji. Odzvalo se je le nekaj izmed njih, eden pa je izrazil močno zanimanje za objavo, kar je vsakemu avtorju glasba za ušesa.

Odločitev za nemški prevod knjige “Pot do Nje” je padla po predstavitvi na Kickstarterju, kjer je prejela spodbudne odzive ameriških prijateljev, čeprav je Maja razkrila, da je knjiga morda preveč feministična za ameriški trg, saj si prizadeva za večje razumevanje in vrednotenje žensk.

Avtorica poudarja, da so razlike v dojemanju spolov in vlog med moškimi in ženskami kulturološko pogojene. Pojasnjuje, da v srednji Evropi, vključno z nemško govorečimi državami, drugače pristopajo k moško-ženskim odnosom kot v ZDA, kjer se feminizem obravnava kot precej občutljiva tema, zaradi česar so tovrstna dela včasih napačno razumljena.

V “Poti do Nje“, ki je v nemškem prevodu poimenovana “Der Weg zu ihr“, Maja na dostopen in prijazen način moškim pojasnjuje razloge za obnašanje in pričakovanja sodobnih žensk, kar knjigi omogoča, da širi svoj doseg in sporočilnost na mednarodni ravni, kar potrjuje tudi njena predstavitev na enem izmed največjih evropskih knjižnih sejmov v Frankfurtu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top