Znani vplivnež ponovno za rešetkami, sledila še slaba novica

Znani vplivnež ponovno za rešetkami, sledila še slaba novica

Britansko-ameriški spletni influencer Andrew Tate in njegov brat Tristan so ponovno pridržani v Romuniji, kot navaja francoska novinarska agencija AFP. Njuno pridržanje je del preiskave različnih kaznivih dejanj, povezanih s spolnim nasiljem, domnevno storjenih v Veliki Britaniji med leti 2012 in 2015.

Izjava pravosodnih organov v Bukarešti je razkrila, da so se romunski varnostni organi na podlagi dveh evropskih nalogov za prijetje, ki so jih izdali v Londonu, povezanih z dejanji, ki kršijo spolno nedotakljivost in izkoriščanje posameznikov v Veliki Britaniji, odzvali v ponedeljek.

Glasnik bratov Tate je pojasnil, da te obtožbe obravnavajo spolne zlorabe, ki naj bi se zgodile med letoma 2012 in 2015. Kot pravi, je britansko sodišče že med leti 2017 in 2019 te obtožbe zavrnilo, vendar so se te zdaj ponovno pojavile.

Po aretaciji v ponedeljek je sodišče v Bukarešti odločalo o tem, ali bodo brata Tate ostali v priporu. Avgusta lani je bilo odločeno, da lahko čakata na sojenje v zvezi z obtožbami na prostosti, pod pogojem rednega javljanja na policijski postaji.

Zastopnik bratov je po današnji obravnavi sporočil, da so bili izpuščeni iz pripora. Romunsko sodišče je ob tem izpolnilo zahteve Londona po izročitvi bratov Tate zaradi spolnega nasilja, kar se bo izvedlo po zaključku ločenega sodnega postopka v Romuniji.

Znani vplivnež ponovno za rešetkami, sledila še slaba novica

37-letni Andrew Tate, znan po svojih provokativnih izjavah in ponižujočem odnosu do žensk, in njegov 35-letni brat Tristan, sta v Romuniji obtožena sodelovanja v trgovini z ljudmi, posilstva in vodenja kriminalne združbe za spolno izkoriščanje.

Obadva brata, ki zavračata vse obtožbe, so lansko poletje skupaj z dvema ženskama državljankama Romunije obtožili več kaznivih dejanj. Med drugim naj bi leta 2021 v Romuniji ustvarili kriminalno združbo, namenjeno trgovini z ljudmi in prostituciji, ki je delovala tudi v drugih državah, vključno z ZDA in Veliko Britanijo. Žrtve naj bi v prostitucijo pritegnili s ponarejenimi obljubami, Andrew Tate pa je obtožen posilstva ene izmed žrtev, Tristan pa je obtožen spodbujanja k nasilju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top