Celine Dion presenetila s srčno gesto, ujeti v javnosti

Celine Dion presenetila s srčno gesto, ujeti v javnosti

Redke fotografije priljubljene zvezdnice, ki kljub bolezni še vedno najdejo pot do srca oboževalcev …

Kanadska glasbenica Celine Dion je v decembru 2022 razodela svoj boj z neizogibno in redko možgansko motnjo, znan kot sindrom otrdelosti ali sindrom Moersch-Woltman. Bolezen se kaže kot trdnost v mišicah telesa in okončin ter povečana občutljivost za zunanje dražljaje, kot so zvok, dotik in čustvene stiske, kar lahko povzroči krče. Kljub napredovanju bolezni, Celine ni bilo videti v javnosti že nekaj časa, vendar se je pojavila na podelitvi grammyjev tistega leta.

Njena sestra Claudette Dion je decembra prejšnjega leta delila žalostne novice, rekoč: “Ne more več obvladovati svojih mišic.” Priznala je, kako boleče je to za družino, saj je Celine vedno veljala za zelo disciplinirano in delovno osebo, kot jo je učila tudi njihova mati: ‘To boš naredila odlično, to boš izpeljala brez napake.’ Claudette je izrazila upanje, da bo Celine znova stopila na oder, čeprav ni bila prepričana, v kakšni vlogi. Pretekli konec tedna so mediji objavili redke slike zvezde, ki so jo paparaci fotografirali v New Yorku, kjer je izgledala izjemno utrujena, a kljub temu uspela pozdraviti fotografe z nasmehom in palcem navzgor.

Celine je lani maja odpovedala svojo svetovno turnejo in sporočila: “Neizmerno sem se trudila pridobiti nazaj svojo moč, vendar je turneja že sama po sebi izčrpljujoča, tudi za zdrave osebe … Ni pošteno, da neprestano prestavljamo nastope. Čeprav mi je srce težko, sem sprejela odločitev, da odpovem vse, dokler ne bom popolnoma pripravljena stati na odru.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top