Veliki poraženec: Nominiran za deset oskarjev, a ni prejel niti enega

Veliki poraženec: Nominiran za deset oskarjev, a ni prejel niti enega

Na sinočnjem slavnostnem dogodku, 96. podelitvi oskarjev, ki je potekala v znamenitem Dolby Theatre v Hollywoodu pod vodstvom komika Jimmyja Kimmela, je film “Oppenheimer” izstopal s 13 nominacijami. Do konca večera je prejel skupaj sedem nagrad, med njimi tudi za najboljši film.

Christopher Nolan je za svoje režisersko delo na filmu “Oppenheimer” prejel oskarja, prav tako so oskarji pripadli Cillianu Murphyju za glavno moško vlogo in Robertu Downeyju Jr. za stransko moško vlogo. Za svoje delo pri filmu so bili nagrajeni tudi Hoyte van Hoytema za kinematografijo, Ludwig Göransson za izvirno glasbeno spremljavo in Jennifer Lame za montažo.

Emma Stone, igralka iz filma “Nesrečna bitja“, je bila ob prejemu oskarja za glavno žensko vlogo očitno presenečena, saj se je na odru znašla vidno ganjena in zaskrbljena zaradi razpete obleke. Medtem ko je iskala prave besede, je bila iskreno presenečena, da je uspela premagati Anette Bening za vlogo v filmu “Nyad”.

Za humorni vložek večera je poskrbel John Cena, ki je v popolni nagoti podelil oskarja za kostumografijo (Holly Waddington) filmu “Nesrečna bitja“, kar je bilo nenavadno poklonilo dogodku iz leta 1974, ko je moški v nagoti prekinil podelitev, poroča revija Variety.

Nesrečna bitja” so iz 12 nominacij na koncu prejela štiri oskarje, vključno z nagradama za masko in produkcijski dizajn. Billie Eilish in Finneas O’Connell sta z izvirno pesmijo za film “Barbie” prav tako odnesla oskarja, Da’Vine Joy Randolph pa je s svojo vlogo v “Bartonova akademija” osvojila oskarja za stransko žensko vlogo.

Mednarodni filmski prizor je letos pripadel “Interesnemu območju“, francoska ustvarjalca Justine Triet in Arthur Harari pa sta za “Anatomijo padca” prejela oskarja za izvirni scenarij, medtem ko se je “Morilci cvetne lune” kljub desetim nominacijam domov vrnil praznih rok.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top