Na rdeči preprogi se je “raztegnila”, kot dolga in široka

Na rdeči preprogi se je “raztegnila”, kot dolga in široka

Poleg podeljenih nagrad so bile sinoči v ospredju tudi obleke, še posebej tiste, ki so manjkale …

V Hollywoodu se je odvila slovesnost podelitve oskarjev, ki velja za eno najbolj čislanega dogodka v filmskem svetu vsako leto. Tokrat je bil center pozornosti film “Oppenheimer”, ki je domov odnesel kar sedem prestižnih kipcev. Film, ki ga je režiral Christopher Nolan, je prejel nazive v kategorijah za najboljši film in režijo, prav tako je Cillian Murphy prejel oskarja za glavno moško vlogo. Prvič v svoji karieri je oskarja za stransko vlogo prejel Robert Downey Jr. Emma Stone je zasluženo prejela priznanje v kategoriji za glavno žensko vlogo za svojo predstavo v filmu “Nesrečna bitja”, medtem ko je Da’Vine Joy Randolph za svojo vlogo v “Bartonova akademija” prejela oskarja za najboljšo stransko žensko vlogo.

Ceremonijo oskarjev, že šestindevetdeseto po vrsti, je povezoval Jimmy Kimmel, zvezde pa so se tradicionalno zbrale v Dolby Theatre v Los Angelesu. Letošnji izbor nagrajencev ni presenetil ne gledalcev ne kritikov, tudi modni izbor na rdeči preprogi ni bil presenetljiv, saj so večinoma prevladovale črne in klasično umirjene oprave.

Dogajanje na podelitvi ni minilo brez posebnosti: zamudo pri začetku je povzročil protest v podporo Palestini. Ceremonijo so sicer popestrili z nastopom plesnih in pevskih skupin ljudstva Osage Nation, za zabavo je poskrbel netipični skeč Johna Cene, ki je v skoraj popolni nagoti podelil nagrado za kostumografijo. Za dodaten nemir je poskrbela zvezdnica, ki je na rdeči preprogi doživela neprijeten padec.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top