Razkrinkan hladen odnos med princem Harryjem in princem Williamom ter Karelovo pasivno vedenje

Razkrinkan hladen odnos med princem Harryjem in princem Williamom ter Karelovo pasivno vedenje

Vse kaže, da odnos med princem Harryjem in princem Williamom še dolgo ne bo ozdravljen.

Princ Harry se je pred kratkim odpravil v London, kjer se je soočil z žalostno novico, da njegov oče, kralj Karel, trpi za rakom. Med svojim bivanjem, ki je trajalo zgolj en dan, je 39-letni princ izrazil željo po zbližanju s svojim bratom, 41-letnim princem Williamom, a do srečanja ni prišlo, kot je razkril vir iz palače. Po navedbah nekdanjega palačnega delavca je trenutno Williamova glavna prioriteta skrb za svojo ženo, Kate Middleton, ki se rehabilitira po operaciji trebušne votline.

V času, ko je bil princ Harry doma, ni obiskal družine svojega brata. Nekdo blizu kraljeve družine je za revijo PEOPLE povedal: “Običajno bi se pričakovalo, da bi obiskal svojo snaho po tako resnem posegu in seveda svoje nečake. A to se ni zgodilo, kar je resnično žalostno.

Po besedah Catherine Mayer, avtorice biografije o kralju Karlu, med bratoma še vedno tli globoka napetost. To zaupanje so dodatno načele tudi Harryjeva knjiga “Spare” in Netflixova dokumentarna serija z Meghan Markle. Med 30-minutnim obiskom pri svojem očetu je kraljica Camilla zavestno naredila vse, da bi ostala prisotna.

Kraljevi pisatelj Robert Lacey je za revijo PEOPLE pojasnil, da Williamova želja po zaščiti krone pomeni, da v Harryju ne vidi osebe, ki bi si zaslužila zaupanje. Lacey meni, da brez jasnega opravičila in prevzema odgovornosti Harry ne more pričakovati ponovnega sprejema v družinski krog.

Princu Harryju se bo maja ponudila nova priložnost za zbližanje s svojo družino, saj naj bi se vrnil v Združeno kraljestvo na 10. obletnico Invictus Games. Kljub temu se zdijo možnosti za spravo med bratoma skromne, še manj verjetno pa je, da bo kralj Karel posredoval.

Kraljeva biografinja Ingrid Seward, avtorica knjige o svoji materi, pripoveduje, da si kralj gotovo želi, da bi bila Harry in William spet kot brata in zaveznika. A hkrati prisostvuje razumevanje, da ta želja ostaja nedosegljiva. Vir blizu družine je za revijo People poudaril, da se kraljeva družina spopada z enakimi težavami kot katerakoli druga: “Družine so kompleksne. Čeprav gre za znano in pomembno družino, se tudi oni soočajo z mnogimi izzivi, kot vsi mi.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top