Ojej, kot da bolezen ni dovolj: Kralj Karel doživel nepričakovano presenečenje

Ojej, kot da bolezen ni dovolj: Kralj Karel doživel nepričakovano presenečenje

Oh, članom britanske kraljeve družine res ni vse tako rožnato.

V nedavnem obdobju se je med javnostjo intenzivno razpravljalo o stanju vojvodinje Kate Middleton, pri čemer so mnogi ugibali o razlogih za njeno dolgotrajno okrevanje. Dodatno čustveno breme pa je doletelo kralja Karla III, ki se poleg diagnoze raka sooča še z izgubo blizu prijatelja.

Po poročanju Daily Maila je umrl Ian Farquhar, dolgoletni prijatelj kralja Karla. Farquhar ni bil zgolj prijatelj kralju, pač pa tudi Andrewu Parkerju Bowlesu, bivšemu možu Karlove žene, kraljice Camille. O Farquharju, ki je bil znan po svojem mladostniškem divjanju in duhovitosti, je Parker Bowles izrazil tople besede.

Ojej-kot-da-bolezen-ni-dovolj-Kralj-Karel-dozivel-nepricakovano-presenecenje

Zgodovina njihovega prijateljstva sega v leto 2000, ko je princ William hodil z Farquharjevo hčerko Rose, ki velja za eno od njegovih prvih ljubezni. Kljub temu, da sta se kasneje razšla, sta ostala v dobrih odnosih, o čemer priča tudi Williamova prisotnost na Rosejini poroki pred dvema letoma.

V času Williamove romance z Rose se je kralj Karel tesno zbližal z njenim očetom Ianom. Farquhar je bil pogost gost v Highgroveu, kraljevem posestvu, kjer sta z Karlem in Camillo stkala trdna prijateljska vezi. Zanimivo je, da je Farquhar preživljal svoje zadnje dni prav v najeti hiši na tem istem posestvu.

Zagotovo je izguba prijatelja prinesla novo plast žalosti v življenje kralja Karla, ki se obenem sooča z lastnimi zdravstvenimi izzivi. Kljub temu da je to za britansko kraljevo družino še en težek trenutek, imajo za seboj bogato zgodovino premagovanja težav in preizkušenj, kar daje upanje, da bodo tudi to novo preizkušnjo uspešno prebrodili.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top