Jerca Legan na sodišču, Teja Jugović provokativno, Špela Grošelj se zaveda izzivov

Jerca Legan na sodišču, Teja Jugović provokativno, Špela Grošelj se zaveda izzivov

To vam sporočamo ob priložnosti mednarodnega dneva žena.

Dan žena postreže z različnimi izkušnjami, in za Jerco Legan bo letos zagotovo nepozaben. Ravno na ta praznik se namreč sooča z neugodnim dogodkom, njen bivši mož jo toži zaradi obtožb na račun njegovega ugleda. Kljub tem nevšečnostim Jerca ostaja trdna in je v pogovoru z znano numerologinjo Lili Sorum delila, kako črpa moč.

Ne samo Jerca, tudi vrsta drugih znanih Slovenk je izpostavila pomen ženske moči. Na primer, Špela Grošelj in Teja Jugovic poudarjata, da si nihče ne bi smel jemati pravice, da vam vsiljuje svoje mnenje o tem, kaj je za vas primerno. Teja dodaja, da je pomembno postaviti se zase in se ne ukloniti neprimernim komentarjem.

Na drugem koncu se Hellcats, najbolj vroče ženske v slovenski rock sceni, pripravljajo, da bodo v Orto baru zvečer obudile duh ženske moči s svojo glasbo. Letošnji gostje prihajajo iz Brazilije – ženska metal skupina Nervosa, ki uživa globalno priznanje in ima zavidljivo bazo oboževalcev. Njihov prihod v Slovenijo zagotovo priča o prizadevanjih Hellcats za promocijo ženske prisotnosti v rock glasbi.

Hellcats s svojim delovanjem od leta 2006 aktivno razbijajo predsodke o ženskih skupinah v rocku. Njihova prizadevanja so opazili tudi v tujini, kar dokazuje njihov uspešen nastop v znamenitem londonskem klubu The 100 Club.

V duhu praznovanja dneva žena se je oglasil tudi Žan Serčič s pesmijo “Drugače siješ”, posvečeno vsem pomembnim ženskam v njegovem življenju. Pesem je poklon vsem ženskam, ki so v svoji biti vir navdiha in moči.

Vsak od teh dogodkov na svoj način praznuje ženske, bodisi skozi glasbo, zgodbe o osebnem opolnomočenju ali javno izrazitimi zahvalami. Ne glede na obliko, bistvo ostaja isto – priznanje neizmerne vrednosti in vpliva žensk v naših življenjih.

Slika: Instagram/posnetek zaslona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top