Vesela novica slovenskega glasbenika: Uspešno premagal raka

Vesela novica slovenskega glasbenika: Uspešno premagal raka

Mnogi niso vedeli, da je znan in zelo priljubljen slovenski glasbenik bolan ter da se je soočal s tako zahtevnim zdravljenjem.

Slovenska glasbena scena ponovno prepeva v znamenju veselih novic. Slavni harmonikar in ustanovitelj priljubljenega ansambla Franca Miheliča, gospod Franc Mihelič, je v intervjuju za TV Veseljak razkril, da je uspešno premagal bolečo preizkušnjo z rakom. Njegova bitka z boleznijo, ki se je začela pred približno letom in pol, ga je začasno oddaljila od glasbenih odrov. Pred njim so bile številne terapije, obsevanja in kompleksna operacija črevesja.

Sedaj 75-letni umetnik s ponosom sporoča, da je bolezen za njim. Poudaril je neprecenljivo podporo svoje družine, ki mu je bila stebra ob strani skozi celotno preizkušnjo. “Družina ima zame izjemmno velik pomen ne le na odru, temvveč v vseh vidikkih mojjega življenja. Pravo ceno sem jim priznal šele sedaj, ko sem se soočal z boleznijo. Bili so mi opora, mi pomagali na vsakem koraku, mi vlivali pogum in skrbeli za mene,” je delil z navdušenjem v pogovoru za Radio Veseljak. Z veseljem je dodal: “Moje zdravstveno stanje se je izboljšalo, zopet sem zdrav in lahko nadaljujem z igranjem,” kot je povedal za omenjeni medij.

Iskrene pohvale je namenil tudi slovenskemu zdravniškemu osebju, s katerim je prihajal v stik med zdravljenjem. Pri tem je izrazil splošno napačno percepcijo slovenskega zdravstva v medijih. “Moja izkušnja je bila povsem drugačna. Skozi celoten proces so mi strokovnjaki stali ob strani z ogromno mero strokovnosti, empatije in predanosti,” je poudaril Mihelič.

Mihelič se je v slovenski glasbeni zgodovinio vpisal kot pionir petprstne tehnike igranja na diatonično harmoniko in velja za enega izmed velikanov narodno-zabavne glasbe, ob bok velikanom kot sta Slavko Avsenik in Lojze Slak. Ansambel Franca Miheliča, ki ga je skupaj z ženo Bernardo ustanovil leta 1970, danes sestavljajo še kitarist Milan Kokalj, pevec Ivan Hudnik in njun sin, kontrabasist Tadej Mihelič. Med njihovim najbolj odmevnim repertoarjem se najdejo uspešnice kot so Veseli Ribn’čan, Kjer lastovke gnezdijo in Ob koncu tedna.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top