Zvezda Skritega raja deli tragično preteklost s svojim likom

Zvezda Skritega raja deli tragično preteklost s svojim likom

Ali je to zgolj naključje?

Izvirno Gaja Filač, ki je postala znana po svoji vlogi v filmu “Košarkar naj bo”, se v popularni seriji “Skrito v raju” predstavlja kot okoljevarstvenica Lara Dolenc, ki se bori proti onesnaževanju svetovnih voda. Njeno likovo življenje je zaznamovala boleča izguba očeta v mladosti zaradi morske nesreče.

V resnici je Gaja doživela podobno tragedijo, ko je v starosti deset let izgubila svojega očeta, Vilka Filača, priznanega slovenskega direktorja fotografije. Vilko Filač, rojen leta 1950, je preminil leta 2008 zaradi srčne kapi pri 58-ih letih. Bil je prejemnik prestižne Badjurove nagrade za življenjski prispevek k filmu leta 1985 in je zadnjih petnajst let kariere delal predvsem v tujini, kjer so pred njegovo lečo igrali svetovno znane igralce, vključno z Johnnyjem Deppom in Marlonom Brandom.

Gaja sledi očetovim umetniškim korakom, saj se je po zaključku šolanja na poljanski gimnaziji vpisala na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), kjer je svojo igralsko nadarjenost razvijala naprej. Od takrat je nastopila v mnogih priljubljenih filmih, serijah in televizijskih oddajah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top