Slovinka znana po tragediji najde novo ljubezen!

Slovinka znana po tragediji najde novo ljubezen!

Naslednjih 45 let si namerava pripraviti lepše življenje…

Petra Greiner, ustanoviteljica Zavoda 13 in nosilka naslova Slovenka leta 2017, je postala prepoznavna kot zagovornica pravic staršev otrok s posebnimi potrebami, ki jih določajo redke bolezni. Iz lastne izkušnje, ki jo je prinesla izguba njene hčerke Sofije leta 2020, se je spopadala z omenjenimi izzivi. Petra je predana vzpostavitvi okolja, ki bi staršem na teh potovanjih zagotovilo sistemsko podporo in razumevanje.

Vzpostavljanje Zavoda 13 je bilo del njene misije za povečanje ozaveščenosti o raznolikosti, sprejetosti in podpori družinam z otroki s posebnimi potrebami. S serijo izrazitih razstav in dogodkov je Petra skušala preseči predsodke in strahove, povezane z različnostjo.

Nedavno je Petra javno spregovorila o svojem zasebnem življenju. Po govoricah se je razvedelo, da je njen zakon končan, kar je sama potrdila na Instagramu, delivši zgodbo o tem, kako je spoznala novega partnerja na koncertu, kjer je odklonila njegovo ponudbo, da ji plača pijačo. To je bilo po tem, ko si je obljubila, da bo odprta zgolj za nekoga, ki nima lastnih otrok, prav tako brez preteklih zakonskih zvez. Par se je skupaj pojavil tudi na dogodku Bob leta konec januarja.

Valentinovo je Petra izkoristila za iskren zapis, v katerem je razložila svoje razloge za ločitev. Dejala je, da se je pred dobrim letom dni zavedela, da mora poskrbeti zase, kar bi izboljšalo njeno življenje, v nasprotnem pa bi se le počasi dušila v nezadovoljstvu. Čeprav ji je srce mirno, bi ji bilo lažje s toplim in varnim zavetjem nekoga ob sebi. V procesu osvajanja svobode so se njeni pljuči napolnili s kisikom, četudi so bili občutki osamljenosti kdaj prisotni. V svojem stanovanju se ni več počutila ‘doma’, a v najemniškem se je počutila sproščeno. Odkrila je radost v malenkostih, kot sta zahvala čistilki ali objem z Dušanom, poznanem kot “kralj ulice”. Po mesecih ločenosti so se ob njenih odločitvah smejali tudi njeni otroci, njihov odnos pa je le še zrasel. Petra zdaj ve, da je prav poslušati svoje srce in biti zvesta sama sebi. Je hvaležna, da je ponovno odkrila sebe in se iskreno veseli, da se je lahko vrnila v lastni objem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top