Kaj bi princ Philip rekel na Harryjeve poteze? Njegova morebitna reakcija bi pretresla

Kaj bi princ Philip rekel na Harryjeve poteze? Njegova morebitna reakcija bi pretresla

Sprememba priimka še vedno burka duhove.

Harry in Meghan sta za svoja otročka, Archieja in Lilibet, izbrala priimek Sussex in to novico razkrila na njuni sveži spletni strani Sussex.com. Ta izbira je kar precej odmevala.

Ingrid Seward, ki velja za poznavalko kraljevih zadev, je prepričana, da bi to odločitev težko sprejel princ Philip, če bi bil še med nami. Princ je zapustil ta svet aprila 2021, ko je bil star 99 let. Od šestdesetih let prejšnjega stoletja je bil priimek Mountbatten-Windsor značilen za moške člane njegove družine. Ingrid meni, da bi se zaradi takšne spremembe priimka princ počutil precej razočarano, morda celo “vznemirjeno”, kot je povedala za Daily Mail. Po njenem mnenju bo Harryjeva izbira samo še poglobila razkol znotraj kraljeve družine.

Preden se je princ Philip poročil z Elizabeto leta 1947, je odstopil od svojih pravic do grškega in danskega prestola in prevzel priimek svoje matere, Mountbatten. Tako Ingrid kot New York Post izpostavljata, kako je žalostno, da Harry, komaj tri generacije kasneje, zanemarja dedkove želje in opušča družinsko ime, za katero se je Philip tako močno zavzemal.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top