Srcu priznane Slovenke razbija občutja: “Verjamem, da si večen varuh.”

Srcu priznane Slovenke razbija občutja: “Verjamem, da si večen varuh.”

Savina Atai nikoli ne bo izgubila spomina na svojega dragocenega prijatelja.

22. februarja leta 2022 nas je zapustil Anton Majhen, drag prijatelj, terapevt in duhovni mentor Savine Atai. Kljub lepoti, ki jo je njegova prezgodnja smrt pustila za seboj, bolečina ob izgubi še vedno odmeva v njenem srcu. Ob drugi obletnici njegove smrti se Savina z ganljivimi besedami spominja njegovega vpliva na svoje življenje.

Vsi, ki smo te imeli radi, smo se ob tvojem zgledu učili, kako živeti, kljub pomanjkanju tvoje fizične navzočnosti. Učil si nas, kako biti samostojni na vseh področjih življenja. Okrepil si nas v duhu, čustvih in mislih. Vendar praznino, ki jo je tvoj odhod pustil za seboj, čutimo še vedno. Moje srce je prežeto z globoko hvaležnostjo za vsak skupno preživet trenutek, za smeh, za vsako globoko razmišljanje in sporočilo, ki si nam ga dal. Včasih ti še vedno pišem, solze pa se prepletajo z nasmehom, ko prebiram tvoje besede. Tri majhne besede, ki povedo več kot katera koli knjiga.

Občasno se mi zdi, da sem se sprijaznila s tvojo odsotnostjo, a potem se zgodi, da na Kongresnem trgu zagledam nekoga v rdeči jakni in upanje v meni znova vzplamti. Bolečina je takrat tako sveža, kot da bi bilo včeraj. Nikoli se ne bom popolnoma sprijaznila. Srce je polno bolečine, a to je zanemarljiva cena za privilegij, da sem te imela v svojem življenju kot prijatelja, mentorja, zaupnika in učitelja.

Čutim, da tvoj duh živi naprej v nas vseh, ki smo bili deležni tvojega dotika. V vsem, kar si nam dal in za nas storil, vse do tvojega zadnjega trenutka. Tvoj nasmeh vidim v oblikah oblakov, tvoje sporočilo v vzorcih vode. Ko uporabim tvoje nauke, začutim tvoj prikimen. Čarobno je, a vendarle ni isto. Rada bi si delila matcho in tiramisu s tabo. Verjamem, da si večen, da nas varuješ in spodbujaš, naj nadaljujemo pot, naj ne obstanemo, naj ohranjamo odprto srce. To počnemo. Premikamo se naprej. A povsod nosimo tebe s seboj.”

Slika: Facebook/posnetek zaslona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top