Vlado Kreslin z ganljivo fotografijo preminulega znanega Slovenca pretresel javnost

Vlado Kreslin z ganljivo fotografijo preminulega znanega Slovenca pretresel javnost

Priljubljeni slovenski glasbenik Vlado Kreslin je objavil sliko, ki je ganila številne ljudi.

Vlado Kreslin, eden izmed najbolj priljubljenih slovenskih glasbenikov, je na svojem profilu objavil sliko legendarnega alpinista, Tomaža Humarja, zraven pa kratko, a močno sporočilo: “Tomaž Humar.”

Tomaž, znana figura v svetu alpinizma, se je v novembru 2009 odpravil na samotarski vzpon na vrh Langtang Lirung, ki kraljuje v nepalskem delu Himalaje. Na višini 6000 metrov je 8. novembra poslal sporočilo, v katerem je povedal o poškodbah noge, reber in hrbta, ki so ga pustile nemočnega. Od tedaj dalje ni bilo več nobenega znaka od njega. Iskalna ekipa ga je našla mrtvega šest dni kasneje, ležal je na višini 5600 metrov. Verjame se, da je njegov zadnji večer bil 10. november. Njegove zadnje misli, izrečene v besedah “Jagat, to je moje slovo,” so bile posvečene njegovemu šerpi, ki je bil v tej avanturi njegov edini sopotnik. Tomaž je za seboj pustil Himalajo kot svoje večno počivališče.

Leta 2009 smo se poslovili od Humarja, ko je bil star le 40 let. Njegov rojstni dan je bil 18. februar, rodil se je v letu 1969. Objavo o njem so mnogi pozdravili s srcem.

Slika: Instagram/posnetek zaslona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top