Vojvodinja Kate: “Dali so jo v umetno komo”

Vojvodinja Kate: “Dali so jo v umetno komo”

To pravi dvor

Španska novinarka Concha Calleja je v oddaji Fiesta izjavila, da je bila Kate, vojvodinja valižanska, po operaciji na trebuhu v resnem stanju in da so zdravniki bili v boju za njeno življenje. Calleja trdi, da je dobila te informacije od pomočnika iz kraljeve hiše, vendar to zanikajo v palači.

“Zdravstvena ekipa se je morala odločiti za drastične ukrepe zaradi nepričakovanih težav, ki so nastopile,” je razložila Calleja. “Sprejeli so odločittev o umettni komi in uporrabi dihallne cevi. Zapleti so bili resni in nepričakovani, saj je operacija potekala brez težav, težave pa so se pojavile po operaciji.” “Zaskrbljenost v kraljevi družini je bila močno čutiti. Šlo je za kritično stanje,” je dodala.

Kate, ki je po operaciji dva tedna preživela v bolnišnici, naj bi med rehabilitacijo potrebovala obsežno pomoč. Po besedah novinarke so pri njej doma vzpostavili skorajda celotno bolniško oskrbo.

Ali je situacija res bila tako resna? Vir iz palače, ki je spregovoril za Times, pravi, da je to popolna izmišljotina in da novinarka ni preverila dejstev.

Kensingtonska palača je 17. januarja sporočila, da so operirali vojvodinjo valižansko v londonski kliniki. Operacija na trebuhu je bila načrtovana, razlog za poseg pa ni bil javno objavljen. Iz palače so sporočili, da je bila operacija uspešna, a bo okrevanje dolgotrajno. Kate naj bi svoje uradne dolžnosti prevzela šele po velikonočnih praznikih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top