Princesa Kate prvič po operaciji storila to

Princesa Kate prvič po operaciji storila to

Okrevanje še vedno poteka.

Princesa Kate iz Velike Britanije je preživela skoraj dva tedna v bolnišnici London Clinic zaradi abdominalne operacije, ki jo je opravila 16. januarja. Natančen razlog za operacijo ni bil razkrit, vendar je znano, da ne gre za rakavo bolezen. Po operaciji je svoje okrevanje nadaljevala v palači Windsor. 42-letna princesa naj bi se na svoje uradne obveznosti vrnila po velikonočnih praznikih.

Nedavno je princ William izrazil skrb za zdravstveno stanje svoje soproge. Po navedbah vira za Daily Mail, se Kate dobro okreva in se veseli, da bo lahko zapustila palačo Windsor in se vrnila domov na svoje posestvo v Norfolk, kjer je trenutno tudi preostala kraljeva družina, saj so otroci na šolskih počitnicah. William je zaradi tega celo preložil svoje obveznosti, da bi bil ob njej med njenim okrevanjem. Princ je nedavno pohvalil dve filipinski medicinski sestri, ki sta skrbeli za Kate, kot “neverjetni in prijazni”, je povedala Patricia Spruce, zaposlena pri angleški nacionalni zdravstveni službi, ki se je pogovarjala z Williamom o Kateinem zdravljenju.

Kirurg dr. Shashank Gurjar, specialist za črevesne posege, je nedavno delil informacije o tem, kako bo potekalo okrevanje Kate. Če je bila operacija obsežna, mora princesa paziti na previdnostne ukrepe. Za popolno celjenje ran bo potrebnih vsaj šest tednov. Pri obsežnih ranah se trebuh zašije s šivi, ki so zasnovani, da zdržijo med šest in devet mesecev, zaradi česar lahko bolniki občutijo zategovanje v trebuhu. Dr. Gurjar je opozoril, da bo okrevanje trajalo dlje in da bo morala Kate biti pozorna tudi na svojo prehrano.

Slika: Voyo/posnetek zaslona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top