Tragedija: Nenadoma umrl priljubljeni dalmatinski pevec

Tragedija: Nenadoma umrl priljubljeni dalmatinski pevec

Glasbeni svet je v globoki žalosti, saj je nenadoma in prehitro umrl znan dalmatinski pevec, komaj star 36 let.

Po poročanju hrvaških novinarskih virov je nepričakovano preminil priznani pevec David Ricov, ki je štel le 36 let.

David Ricov, rojen 31. avgusta 1986 v mestu Zadar, se je glasbi predal že v zgodnjih letih svojega življenja. Svoje prve profesionalne korake na glasbeni sceni je naredil pri 15 letih, ko je začel nastopati po domovini in izven njenih meja.

“V Zadru je danes ponoči nepričakovano preminil 36-letni zadrski pevec David Ricov,” poroča spletni portal vecerjnji list.

Ricov je tesno sodeloval z Bepom Matešićem in leta 2012 izdal svoj prvi samostojni singel “Di vitar ljubi maslinade“. S svojimi nastopi na različnih glasbenih prireditvah je Ricov neutrudno promoviral dalmatinsko glasbo in pesmi. Med njegovimi zadnjimi projekti je bil videospot za pesem “300 norih svatov”.

“Pesem je prejela pozornost z vseh koncev. Omenja štiri regije – Istro, Dalmacijo, Slavonijo in Hercegovino – in je hitro postala priljubljena za različna praznovanja, od zabav do pogreb,” je dejal ob izidu.

V zadnjem obdobju svojega življenja je Ricov delal tudi v Narodnem muzeju Zadar in vodil lastno podjetje, specializirano za arheološke raziskave, ki so potekale po celotni državi.

“Naše delo obsega raziskovanje in načrtovanje. Zadar predstavlja poseben izziv, saj je mesto samo eno veliko arheološko najdišče. Na zadrskem polotoku smo odkrili 2000 let staro statuo Venere, poleg obilice keramike, amfor in drugih artefaktov. Venere, ki je najpomembnejše odkritje, trenutno čaka na restavriranje v muzeju v Biogradu. Ker smo jo našli na lokaciji bodočega hotela, je predvideno, da bo postavljena pri vhodu,” je povedal v intervjuju za 24 ur pred nekaj več kot letom dni.

Tragedija Nenadoma umrl priljubljeni dalmatinski pevec

Slika: Facebook/posnetek zaslona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top