Slovo Filmske Legende iz Kultne Uspešnice

Slovo Filmske Legende iz Kultne Uspešnice

Filmski svet v žalovanju: Umrla Igralska Legenda Kultne Vloge

“Ej, ste že slišali? Glynis Johns, unikatna igralka, ki je vsem ostala v spominu kot gospa Banks iz ‘Mary Poppins‘, je umrla. Ta neverjetna ženska, ki se je rodila v Južni Afriki, a je zaslovela kot britanska igralka, je dosegla sto let.

Zadnje dni je preživela v nekem domu za starejše v Los Angelesu, kjer je v četrtek umrla, kot pravijo, zaradi starosti. Njen agent Mitch Clem je dal izjavo za javnost, v kateri je rekel nekako tako: ‘Glynis je bila polna pameti, smeha in strasti do igre. Njena izguba je velik udarec za Hollywood, saj ne izgubljamo samo nje, ampak tudi konec ene ere v filmskem svetu.’

Najbolj jo bomo zapomnili po vlogi v ‘Mary Poppins’, kjer je igrala mamo Winifred Banks. Tam se je, s pomočjo čarobne varuške, ki jo je igrala Julie Andrews, ponovno povezala z otroki. Spomnimo se je tudi po tisti hudomušni pesmi ‘Sister Suffragette’.

‘Mary Poppins’ je domov odnesel pet oskarjev od trinajstih nominacij in je še vedno eden izmed najbolj priljubljenih filmov, ki jih je naredil Walt Disney.

Glynis ni bila od muh, znana je bila po tem, da je v vsako vlogo vložila celo srce. ‘Ne maram igrati enostavnih vlog,’ je rekla enkrat. ‘Zame je igranje umetnost, da liku daš življenje, da je verodostojen.’

V svoji karieri je imela kar nekaj pomembnih vlog, kot na primer v ‘Mali nočni glasbi’, kjer je prejela nagrado Tony za pesem ‘Send in the Clowns’. Ampak, v filmski različici tega leta 1977 je šla vloga Elizabeth Taylor.

Bila je tudi nominirana za oskarja za svojo vlogo v ‘The Sundowners’ leta 1960. Njen zadnji film? ‘Superstar’ iz leta 1999, kjer sta glavni vlogi igrala Molly Shannon in Will Ferrell.”

Slovo Filmske Legende iz Kultne Uspešnice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top